Fagylalt – és parfékészítés:

A képzés célja:
A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő képessé váljon a cukrászati ismeretei bővítésére, és szakmai újítások elsajátítására a megjelölt területen.

A képzés célcsoportja:
A cukrászok szakmai oktatásában résztvevő oktatók.

A képzés típusa: jelenléti kontaktórás képzés

A képzés óraszáma: 16 óra

A programba való bekapcsolódás feltételei: középfokú végzettség.
Szakmai előképzettség: Cukrász vagy Pék-cukrász vagy Vendéglátó szakmendszer/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Vendéglátó szakmendszer/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Felsőfokú közgazdász asszisztens vendéglátó szakirány/cukrász szakképesítő vizsgával, vagy Turizmus-vendéglátás alapképzési szakirány/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Üzleti szakoktató alapképzési szakirány/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Tanári mesterképzési szak közgazdász tanári szakon/cukrász szakképesítő vizsgával.
Egészségügyi alkalmassági követelmény: Érvényes foglalkozás egészségügyi kiskönyv/igazolás.
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Cukrászat 1 év.

A képzés során megszerezhető dokumentum: tanúsítvány

Vizsgainformáció:
Zárófeladat: a résztvevő a képzés során megtanult termékek közül egyet elkészít.
Minősítése: 95 % felett sikeres a zárófeladat.

A résztvevő teljesítményének mérése oktatói megfigyeléssel, egyéni és csoportos visszacsatolással, visszakérdezéssel és megbeszéléssel történik.

A képzés során megszerezhető kompetenciák/tanulási eredmények:

  • Megismeri a fagylalt szárazanyatartalmának meghatározását, a különböző fagylaltkeverékek készítését a megadott műveletek elvégzésével, és a keverék fagyasztásának módját.
  • Megismeri a parfékészítést fagylalt és tejszínhab keverékéből, illetve tejszínfagylaltokból, illetve a semifreddo készítését.
  • Megismeri az adagolt fagylaltkészítmények, állandó és változó összetételű fagylaltkelyhek készítését, adagolását, ízesítését, díszítését.
  • Érti és alkalmazza a kor követelményeinek megfelelő díszítő és gourmet technikákat.
  • Képes önállóan fagylalt termékeket teljes spektrumon előállítani.
  • Megismeri és használja a témához kapcsolódó modern eszközöket, berendezéseket és alapanyagokat.
  • Felismeri és azonosítja a látottak és az elsajátítottak alapján az alkalmazandó releváns technológiákat.

Tananyagegység:

  1. Fagylalt – és parfékészítés

Képzés helyszíne:
1185 Budapest, Üllői út 674.

Részvételi díj:
108.000 Ft

Képzés azonosítószáma:
2OKT078-22/22

A továbbképzés kreditértéke:
16 óra

A továbbképzés időpontja:
2022.április 12-13.

Jelentkezni az alábbi weboldalon található jelentkezési lappal lehet (oldal alján):
Oktatói Továbbképzési Rendszer | IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.

Amennyiben képzésünk felkeltette az érdeklődését, kérem keressen az oktker@oktker.hu email címen vagy a 06-88/421-080 telefonszámon és adunk további tájékoztatást!

Kérésre a teljes képzési program megtekintését biztosítjuk!