Fagylalt – és parfékészítés:
A képzés célja:
A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő képessé váljon a cukrászati ismeretei bővítésére, és szakmai újítások elsajátítására a megjelölt területen.
A képzés célcsoportja:
A cukrászok szakmai oktatásában résztvevő oktatók.
A képzés típusa: jelenléti kontaktórás képzés
A képzés óraszáma: 16 óra
A programba való bekapcsolódás feltételei: középfokú végzettség.
Szakmai előképzettség: Cukrász vagy Pék-cukrász vagy Vendéglátó szakmendszer/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Vendéglátó szakmendszer/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Felsőfokú közgazdász asszisztens vendéglátó szakirány/cukrász szakképesítő vizsgával, vagy Turizmus-vendéglátás alapképzési szakirány/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Üzleti szakoktató alapképzési szakirány/cukrász szakképesítő vizsgával vagy Tanári mesterképzési szak közgazdász tanári szakon/cukrász szakképesítő vizsgával.
Egészségügyi alkalmassági követelmény: Érvényes foglalkozás egészségügyi kiskönyv/igazolás.
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: Cukrászat 1 év.
A képzés során megszerezhető dokumentum: tanúsítvány
Vizsgainformáció:
Zárófeladat: a résztvevő a képzés során megtanult termékek közül egyet elkészít.
Minősítése: 95 % felett sikeres a zárófeladat.
A résztvevő teljesítményének mérése oktatói megfigyeléssel, egyéni és csoportos visszacsatolással, visszakérdezéssel és megbeszéléssel történik.
A képzés során megszerezhető kompetenciák/tanulási eredmények:
- Megismeri a fagylalt szárazanyatartalmának meghatározását, a különböző fagylaltkeverékek készítését a megadott műveletek elvégzésével, és a keverék fagyasztásának módját.
- Megismeri a parfékészítést fagylalt és tejszínhab keverékéből, illetve tejszínfagylaltokból, illetve a semifreddo készítését.
- Megismeri az adagolt fagylaltkészítmények, állandó és változó összetételű fagylaltkelyhek készítését, adagolását, ízesítését, díszítését.
- Érti és alkalmazza a kor követelményeinek megfelelő díszítő és gourmet technikákat.
- Képes önállóan fagylalt termékeket teljes spektrumon előállítani.
- Megismeri és használja a témához kapcsolódó modern eszközöket, berendezéseket és alapanyagokat.
- Felismeri és azonosítja a látottak és az elsajátítottak alapján az alkalmazandó releváns technológiákat.
Tananyagegység:
- Fagylalt – és parfékészítés
Képzés helyszíne:
1185 Budapest, Üllői út 674.
Részvételi díj:
108.000 Ft
Képzés azonosítószáma:
2OKT078-22/22
A továbbképzés kreditértéke:
16 óra
A továbbképzés időpontja:
2022.április 12-13.
Jelentkezni az alábbi weboldalon található jelentkezési lappal lehet (oldal alján):
Oktatói Továbbképzési Rendszer | IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt.
Amennyiben képzésünk felkeltette az érdeklődését, kérem keressen az oktker@oktker.hu email címen vagy a 06-88/421-080 telefonszámon és adunk további tájékoztatást!
Kérésre a teljes képzési program megtekintését biztosítjuk!