Zöldség-gyümölcs felelős:
A képzés célja:
Olyan áruházi Zöldség-gyümölcs felelős képzése, akik képesek biztosítani a friss áru útját a beérkezéstől az értékesítésig, gondoskodni tudnak a termékek megfelelő tárolásáról és kezeléséről. További cél, hogy a képzésben résztvevők képesek legyenek ellenőrizni a termékek minőségét és frissességét, szakszerű tanácsot tudjanak adni a termékekkel kapcsolatban a vásárlóknak.
A képzés célcsoportja:
Olyan személyek, akik alapfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek és áruházi Zöldség-gyümölcs felelős végzettséget szeretnének szerezni.
A képzés óraszáma: 40 óra
A programba való bekapcsolódás feltételei: alapfokú iskolai végzettség, Foglalkozás-egészségügyi alkalmasság
A képzés során megszerezhető dokumentum: tanúsítvány
Vizsgainformáció:
A hallgatóknak a képzés végét követően szakmai záró beszámolót kell készíteni. A szakmai záró beszámoló írásbeli és gyakorlati részből áll, mely minden tananyagegység tartalmi követelményére kiterjed. Akkor sikeres a beszámoló, amennyiben az írásbeli részt és a gyakorlati részt is minimum 51 % -os szintre teljesíti a résztvevő.
A tanúsítvány abban az esetben megszerezhető, ha a megengedett hiányzást nem lépi túl a résztvevő.
A képzés során megszerezhető kompetenciák/tanulási eredmények:
- Ismeri az alapvető termékeket, tudja azok árujellemzőit.
- Ismeri a hűtési lánc és a hiány alapú feltöltés fogalmát.
- Ismeri az áruházi zöldség-gyümölcs értékesítő hely megjelenésére vonatkozó alapvető esztétikai szabályokat, és a kihelyezett termékekre vonatkozó implantációs (kihelyezési) alapelveket.
- Ismeri az áruházi zöldség–gyümölcs értékesítő helyen értékesített termékekre vonatkozó súly- és árkijelzési szabályokat, valamint az alapvető dekorációs típusokat és eszközöket
- Rendelkezik a zöldség-gyümölcs területen értékesített termékek minőségi kritériumaira vonatkozó alapismeretekkel.
- Ismeri a vásárlókkal való kapcsolattartás alapelveit, kommunikációs normákat, és a verbális és non-verbális kommunikációs eszközök alkalmazásának helyes gyakorlatát.
- Felismeri a vásárlók alapvető típusait, magatartásukat és standard igényeiket.
- Ismeri a munkahelyi magatartási és viselkedési elvárásokat.
- Ismeri a munkatársakkal való együttműködés szabályait.
- Tudja, kihez kell fordulnia a probléma, vagy esetleges konfliktushelyzet megoldása érdekében.
- Ismeri a HACCP minőségügyi rendszer zöldség-gyümölcs értékesítő helyre vonatkozó elemeit és minőségügyi dokumentumait.
- Ismeri a frissességi szerződést és annak elemeit.
- Tájékozott a zöldséggyümölcs tevékenységekhez kapcsolódó hatóságokról, felügyeleti szervekről és tevékenységükről.
- Ismeri a zöldség-gyümölcs tevékenységekhez kapcsolódó belső audit eljárásait.
- Azonosítani tudja a zöldség-gyümölcs piactér szükségleteit (család, alcsalád szinten) és a nagy szezonokat.
- Ismeri a napi munkája során használandó eszközöket, gépeket és berendezéseket (mérleg, béka, dekorációs eszközök, PDA, vonalkód) és azok működési módját, valamint a nem rendeltetésszerű használat következményeit.
- Ismeri a tevékenységhez kapcsolódó alapvető folyamatokat (raktározás, tárolás, termékek eladásra történő előkészítése, leértékelése, leltár) és az esetleges rendkívüli eseményeket (pl. baleset, kiürítés).
- Ismeri a gazdasági alapfogalmakat (forgalom, hiány, ÁEF, veszteség, tára, pénztári visszáru stb.) és tudja, hol találkozik azokkal a napi munkafolyamatai során.
- Ismeri az értékesítési terület alapvető gazdasági indikátorait.
Tananyagegység:
- A zöldség-gyümölcs termékköre vonatkozó termékismeret
- A zöldség-gyümölcs termékismeret a gyakorlatban
- Munkahelyi együttműködés és vásárlói kommunikáció alapjai
- Munkahelyi együttműködés és vásárlói kommunikáció a zöldség-gyümölcs értékesítő helyen
- Higiéniai, élelmiszerbiztonsági és minőségügyi alapismeretek
- Higiéniai, élelmiszerbiztonsági és minőségügyi alapismeretek a zöldség-gyümölcs értékesítő helyen
- Gazdálkodási ismeretek alapjai
- Gazdálkodási ismeretek a zöldség és gyümölcs termékek értékesítése során
Amennyiben képzésünk felkeltette az érdeklődését, kérem keressen az oktker@oktker.hu email címen vagy a 06-88/421-080 telefonszámon és adunk további tájékoztatást!
Kérésre a teljes képzési program megtekintését biztosítjuk!